Puhta vee teemapargi õppeprogramm "Veetarga retk puhta vee tekkekohas" pälvis EHE märgise

MTÜ Ökokratt 
Pressiteade
03.02.2017

1. veebruaril toimus märgise Ehtne ja Huvitav Eesti (EHE) taotluste hindamiskomisjoni istung, kus Puhta vee teemapargi õppeprogramm "Veetarga retk puhta vee tekkekohas" pälvis EHE märgise.

Maaturismi Ühingu tegevjuht Raili Mengel sõnul on tegemist ökoturismi kvaliteedimärgisega EHE (Ehtne ja Huvitav Eesti), mille on pälvinud Eestimaa turismitooted aastast 2001.
„ Puhta vee teemapargi õppeprogramm "Veetarga retk puhta vee tekkekohas" on just selline ehtne ja huvitav Eestimaad ja maapõue tutvustav turismitoode, millise märksõnadeks on keskkonnatundlikkus, ehedad loodus- ja kultuurielamused,“ lisas ta. „Pandivere kõrgustiku omapära kasutades näidatakse kuidas tekib karst, selgitatakse karstinähtust, külastatakse kurisud ja müstilisi Varangu siniallkaikaid ning seostatakse see kohaliku kultuuriga. Õpitakse otse looduses selgeks, kuidas kulgeb  suur ja väike veeringe. Selline ehe õppeprogramm looduses kannabki edasi ökoturismi põhimõtteid, toetab jätkusuutlikku arengut, aitab noortel kinnistada riiklikku õppekavaga omandatud tarkusi  ja tuletab täiskasvanutele meelde, et meie tegevusest sõltub looduse mitmekesisus.“

Hindamiskomisjoni kuulusid piirkondlike katusorganisatsioonide juhid, Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Kvaliteediühingu, EASi turismiarenduskeskuse, Liikumine Kodukant, Eesti Ökoturismi Ühenduse ja Eesti Turismihariduse Liidu esindajad.

Puhta vee teemapark on puhta vee temaatikale keskenduv teaduspark, kust külastaja saab vastused küsimustele: kuidas tekib puhas põhjavesi – joogivesi; kuidas sõltub elu puhtast veest ja millest sõltub vee kvaliteet ning saab osa loodusõpperetkedest. Teemapargi keskus paikneb Metsamõisa talus Järsi külas Tamsalu vallas, ulatudes oma 10 km raadiuses paiknevate tegevuskohtadega Järva-Jaani, Tamsalu ja Väike-Maarja valda ning kahte maakonda: Järva ning Lääne-Viru maakonda. Puhta vee teemapargi rajamisse ja arendamisse on alates 2010. aastast olnud kaasatud vabatahtlikud, äriühingud ning MTÜ Ökokratt.

Lisainfo:

Priit Adler
MTÜ Ökokratt
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
gsm 5132149
www.okokratt.ee
www.keskkonnatelk.ee
www.metsamoisa.ee