Konnapiirituse uurmistööde konkursile oodatakse osalema tudengeid ja õpilasi

Konnapiirituse uurmistööde konkursile oodatakse osalema tudengeid ja õpilasi

 
MTÜ Ökokratt, Puhta vee teemapark ja vee asjatundjate grupp koos õpetajatega kuulutavad välja üleriigilise üliõpilaste ja õpilaste konnapiirituse ehk vee-alaste uurimistööde konkursi, kuhu oodatakse traktaate hiljemalt 06. märtsiks 2019.

Konkursi eesmärk on  teadvustada puhta joogivee tähtsust, selle mõju tervisele ja loodusele ning tutvustada avalikkusele selle reostamise ennetamise võimalusi.
Uurimistöö peab käsitlema oma kokkupuuteid joogiveega või kogemusi veetarbimisel või vee kasutamisel või vee mõjust tervisele või ka sooritusvõimele.

Konkursi tulemused  tehakse teatavaks Rahvusvahelisel Veepäeval 22. märtsil 2019. Konkursile edastatud töid hinnatakse ja premeeritakse vanuserühmade järgi. Enima konkursil osalejate arvuga haridusasutustele on auhinnaks AS A. Le Coq ja AS Värska Vesi tehaste külastus. Eraldi on auhind uurimistööle, mis käsitleb devoni veekihi veekogumi vett, kust ammutavad joogivett Puhta vee teemapargi külastajad.
 
Auhinnad on välja pannud ettevõtted AS A. Le Coq, AS Värska Vesi ja Westaqua-Distribution OÜ (Aquaphor) Aariber OÜ (Devin), Haage Joogid OÜ ja Puhta vee teemapark ning NutiAkadeemia.
Uurimistööde esitlus toimub Veepäeval, 05. aprillil 2019, Puhta vee teemapargi Käsitöö– ja Mõttekojas.

Puhta vee teemapark on puhta vee temaatikale keskenduv teaduspark, kust külastaja saab vastused küsimustele: kuidas tekib puhas põhjavesi – joogivesi; kuidas sõltub elu puhtast veest ja millest sõltub vee kvaliteet ning saab osa interaktiivsetest õppeprogrammidest.

Teemapargi keskus paikneb Metsamõisa talus Järsi külas Tapa vallas, ulatudes oma 10 km raadiuses paiknevate tegevuskohtadega Järva, Tapa ja Väike-Maarja valda ning kahte maakonda: Järva ning Lääne-Viru maakonda. Puhta vee teemapargi rajamisse ja arendamisse on alates 2010. aastast olnud kaasatud vabatahtlikud, äriühingud ning MTÜ Ökokratt.

Lisainfo:

Priit Adler
MTÜ Ökokratt
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
gsm 5132149
www.okokratt.ee
www.keskkonnatelk.ee
ww.metsamoisa.ee
www.facebook.com/metsamoisa
www.nutiakadeemia.net