Üle poole tuhande noore laulavad laulu ¥Müra pole muusika!´

Pressiteade 27.05.2009

Homme, 28. mai südapäevaks kogunevad Jüri Gümnaasiumi staadionile üle poole tuhande noore, kes  on osalenud projektis „Müra pole muusika!“, et laulda ühiselt tänavu aasta projekti tunnuslaulu „Müra pole muusika!“.

Puhta Õhu Peo kutsutud külalised on Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide Kooli mudilased Kersti Kuuse juhatusel ning Jüri lasteaia Tõruke mudilased Taimi Soomaa juhatusel koos Kairit Tuhkaneniga.

Noortele on kasutada ka 1,5 tundi vaba lava. Nende eeskavad „Juba linnukesed“, „Kevadrõõm“,  „Tantsulust“ ning teised etteasted tõotavad lusti, naeru ja valmisolekut, näitamaks üles tähelepanu loodusvaatluste ja -helide vastu.

Peojuht Ökokratt Uko viib läbi teadmiste kontrolli kõigile kohalolijatele ning kordab üle projektis omandatu – oska panna tähele müra ning seda vältida.

Puhta Õhu Peo lõpuks ootavad kõiki osalejaid üllatused.

Peo mürataset hoiab kontrolli all mürafoor.

Puhta Õhu Pidu on  lõppakordiks üle nelja kuu kestnud projektile „Müra pole muusika!“, kus osales kokku ligi 20 000 noort üle Eesti kõikidest maakondadest.

Juunikuu alguses toimub õpetajatele ja ametnikele avatud ruumi stiilis lõpukonverents.

Projekti „Müra pole muusika!“ eesmärgiks on pöörata tähelepanu müra ja keskkonnamüra probleemi olemasolule meie ümber. Suunata kuulama noori looduse hääli, õppida tundma loodust. Vanemale kooliastmele selgitatakse müra tähendust, selle kahjulikku mõju tervisele ja loodusele ning müra ennetamise võimalusi.

Müra on organismile alati kahjulik, koormates kuulmiselundit ja selle kaudu ka peaaju.
Müra alandab tähelepanuvõimet, põhjustab stressi, väsimust ja näiteks vereringesüsteemi haigusi, vähendab kuulmistaju ning sellega seoses võivad kaasneda sotsiaalsed probleemid.

Projekti korraldab MTÜ Ökokratt, toetavad 80 omavalitsust, Keskkonnaministeerium, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Netikuller OÜ ja paljud ettevõtted ning ametiasutused.

MTÜ Ökokratt on sarnaseid projekte läbi viinud aastast 1999.

GSM +372 51 48 591
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.