Hakkamasaajad lähevad loodusesse ideid ja kogemusi hankima

Tulevasel nädalavahetusel lähevad ääremaa elanikest hakkamasaajad loodusesse, et õppida uusi oskusi ja saada uusi ideid looduses hakkama saamiseks.
Õppepäeva viib läbi Kaitseliidu Viru maleva juht major Marek Laanisto, kes on ellujäämisretkede instruktor ja loodusesõber.

Esmalt ootab hakkamasaajaid retk räätsedel, meeskonnatööna valmib metsaonn, süüdatakse looduses käepärasega lõke ja valmistatakse loodusest leiduvast söök. Retk metsast tagasi saab võimalikuks juba suuskadega. Tõotab tulla õpetlik ja kogemusterohke nädalavahetus ütles major Laanisto.

MTÜ Ökokrati järgmise 5 aasta üheks peaeesmärgiks ja tegevussuunaks on
võimestunud kodanikuühiskond, mille üheks alaeesmärgiks on suurenenud turvalisus ja meetmeks kogukonna teadlikkuse tõstmine turvalisusega seotud teemadel.


Projekti raames on piirkonna elanikud asunud koos enda välja toodud probleem- ja murekohti lahendama. Projekt käivitati käesoleva aasta juulis pääste ja turvalisuse teoreetiliste loengute ja praktiliste õppuste läbiviimisega. Projekti eesmärgiks on kasvatada piirkonna elanike suutlikkust ennetada turvalisusega seotud probleeme, nende ilmnemisel nendega toime tulla ja/või kaugemalt abi oodates olukorra halvenemist vältida. Projekti lähtekohaks on asjaolu, et kui inimesed tunnevad, et neil on piisavalt teadmisi ja oskusi olukorras iseseisvalt toime tulla, paraneb nende enesekindlus ja suutlikkus ning väheneb abituse seisund. Projekti tulemusena inimesed võimestuvad ning on valmis oma kogukonnas/piirkonnas ise hakkama saama.

Piirkonna kriisiolukorra tegevusplaani koostamist ja seda toetavate ettevalmistavate tegevuste: pääste, turvalisuse, esmaabi kursuste elluviimist rahastab Siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Lisainfo:

Priit Adler
MTÜ Ökokratt
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
gsm 5132149
www.okokratt.ee
www.keskkonnatelk.ee
www.metsamoisa.ee